30 BİN 231 YÜREK , 30 BİN 231 AĞAÇ KAMPANYASI

Fidan alan köylüler Sivil- Der’in başlatmış olduğu kampanyadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

30 BİN 231 YÜREK , 30 BİN 231 AĞAÇ KAMPANYASI


        Şanlıurfa’nınSiverek ilçesinde bulunan Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği( SİVİL DER)ilçede  başlattığı kampanya kapsamındaköylere ağaç dağıtımına başladı.

        

       (SİVİL DER)öncülüğünde ilçe genelinde başlatılan “ 30 bin 231 Yürek, 30 bin 231 ağaç)  kampanyaya vatandaşların  ilgi gösterdiğinidört günde  11 bin 500 ağaç dağıtıldı.

     

      Dernek BaşkanıMuzaffer Bayram, kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti”  bilindiği gibi derneğimiz öncülüğündegeçtiğimiz yıl 30 bin 231 kişiyle toplu kitap okuma rekoru kırdık. Rekoruhatırlatmak ve bunu ağaçlandırma seferberliğine dönüştürmek amacıyla birkampanya  başlattık. Kampanyaya  vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor  ağaçlandırma kampanyasını hedefinibüyüterek  yüz bin ağaca ulaşmayı  hedefliyoruz, kampanyanın  hedefine ulaşması için  tüm Sivereklilerden hayırseverlerden destekbekliyoruz” dedi.

    

      Aralarında ceviz,badem, nar gibi meyve  fidanlarındabulunduğu ağaçlar  köyleregötürülerek  köy cami hoparlöründen  anonslar yaparak  vatandaşları  ağaç almaya davet ediliyor,  köy okul ve camilerine ağaç dikilmesi içinvatandaşlar teşvik edilirken  ağaçlandırma kampanyasına köylü kadınların daha çok ilgi gösterdiği gözlendi.

      

      Köy meydanına ağaçyüklü kamyona akın eden köylüler köyde, bahçesinde okul ve cami bahçesindedikmek için dağıtılan fidanları alıyor.

   

     Fidan alanköylüler Sivil- Der’in  başlatmış olduğukampanyadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

 

Haber: Mehmet SEZGİN- Lütfü YALGI

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER