SOSYAL SORUN (ELEKTRİK KESİNTİSİ)

Sosyal sorumluluk diye bir karmaşa var piyasalarımızda. Nerde bir olay varsa akabinde üç beş sloganist ve entelektüel meydanlarda...

 SOSYAL SORUN (ELEKTRİK KESİNTİSİ)
     Sosyal sorumluluk diye bir karmaşa var piyasalarımızda. Nerde bir olay varsa akabinde üç beş sloganist ve entelektüel meydanlarda...

      Ama emin olunuz ki sorunların sadece konuşularak çözülemediğini ve bir arpa boyu ilerleyemeyeceğimiz kesindir. Dedikodu formatında toplantılar ve seminerler düzenleniyor. Konferanslar belki veriliyor, fakat herkes geçmişin hatalarının üstünden beslenerek bir kariyer hevesinde? 

      Bu SOSYAL bir sorumluluk değil bir sosyal talandır. Kültürel ve Miras hırsızlığı gibi bir şeydir.
Eğer bir yerlerde bir şeylerin olumlu yönde değişmesini istiyorsak, önce onun temel problemlerini bulup, ondan ders çıkarmalıyız. Konuşup dedikodu yapmayı kastetmiyorum. Bazı eşhası mahsusalar gibi ortamı gerip sosyal sorumluluğu sosyal sorun haline dönüştürmemeliyiz. O eşhası burada es geçiyorum.
      Değerli Hemşerilerim ve Kıymetli Siverekliler. Bu sosyal yaralar hergün deşilerek kanatılıyor. Biliyorum bazen tahammül sınırları zorlanıyor. Lakin biz bu zorluklara sabır çektiğimiz gibi ümitlerimizi de çekmeliyiz ellerinden hırsızların. Kaç yıldır Siverekli Hemşerilerime Hırsız muamelesi yapılıyor ve yapılmaktadır. Sorumluların bu kanayan yaraya tuz basması da içimize dert olmamış değil. Elektrik Uzun zamandır bir sanayi ve ihtiyaç sorunu değil bir sosyal bir sorun haline gelmiştir. Elektrikler Kesinlikle rast gele kesilmemesi gerektiği kanunun bilmem hangi maddelerinde vardır. Şimdi ben buradan olayın kanuni boyutunu değil, sosyal sorun olan kısmını konuşuyorum. Çevremizi temiz tutalım diye polemik Siyaset yapanlar, öncelikle bu Elektrik sorununu temizlesinler, Çöp her zaman pet şişe ve atık değil. Bazen böyle sorunlarda kafalarda gılluğış olarak yer edinmektedir. Benim evimin çöpü olmayabilir. Dedikodu ve zanda sosyal bir çöptür. Öncelikle bu çöplerin temizlenmesi gerekir. Militanist duygularla halkı galeyana getirmek değil niyetim?

      Elektrik kesintisi yapılıyor ahlaksızca ve hırsızca? 
      Asıl hırsızlık gece yarısı çocuğumun sağlığını çalmak, ona en doğal hakkı olan ısınma ve aydınlanma hakkına göz dikmektir. Evde bir cinayet suçlusunu bile arayamayan, savcılıktan özel bir emirle eve girebilme yetkisi alan asayiş memurları, nasıl oluyor da Elektrik hizmetlisi görevli bir memur; benim mahremim olan evime hırsız arar gibi giriyor. Buradan kendini adaletin varlığının tesisi olarak gören Avukat ve Hukukçu arkadaşları Sosyal sorumluluğa çağırıyorum. Bu Hak ve Mahremiyet meselesidir. 232.000 insan hırsız olamaz. Nasıl ki bir gemide 9 masum 1 cani bulunsa o gemi batırılamaz, işte aynen bu mantıkla 232000 insanın yaşadığı bu memleketin Elektrikleri kesilemez ve Sekteye uğratılamaz. Hele birde Hiçbir hizmeti TSE standartlarında vermedikleri halde? buda cabası. 

       Buradan tüketici hakları birimlerini de bu sosyal yaraya cerahi müdahale etmelerini temenni ediyorum. Çünkü bu toplumun yaralarını kaşıyıp kanatmak, aramıza nifak sokmak, bizi bizden etmek, bizleri gammaz ve ajan etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Eğer Siyasiler ve Koltuk savaşçıları birazda protokolleri bırakıp halkın sorunları ile ilgilenseler çok daha iyi olacaktır. Taş atmak Haklı iken suçlu durumuna düşmek saflıklarına da meydan vermeyelim. Demokratikleşme ve açılım adı altında sömürge arenaları kuranlara prim vermek şöyle dursun, onlara bu topraklarda beslenme şansı bile vermemek gerekir. Yarasaların karanlıkta uçtuğundan hepimiz haberdarız. Madem yarasalar Aydınlıktan korkar, o zaman yarınlarımızın Aydınlık olması için Gecelerimizin karartılmaması lazım, çünkü o saatlerde memleketime kan emiciler dadanır. Karanlıkların bir daha yaşamamsı adına bu konuda Sosyal Sorumuluğu olanları göreve davet ediyorum.

Kısacası Elektrik Kesintisi bizim bir Sosyal sorunumuz olmuştur.

Mehmet Hanifi GÜNEŞ
   
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER