Siverek'te Ziraat Bankası Sorununu Mhp'li Vekil Meclise Taşıdı

Siverek'te Ziraat Bankası Sorununu Mhp'li Vekil Meclise Taşıdı...

 Siverek'te Ziraat Bankası Sorununu Mhp'li Vekil Meclise Taşıdı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

  Gaziantep Milletvekili   Prof.Dr.EdipSemih Yalçın Siverek ilçesindeçiftçilerin ilçedeki Ziraat  Bankasınınilçedeki çiftçilere kredi vermediği ilçe merkezindeki tapuları kabul etmediğiil merkezinden tapu istediği için mağdur olan çiftçilerin sorunlarını soruönergesi olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması isteği ile meclisbaşkanlığına soru önergesi verid.

 

     Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın AhmetDAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla.18.02.2015

 

 

                                                                                   Prof.Dr.EdipSemih Yalçın

                                                                                      Gaziantep Milletvekili

 

 

 

      Siverek Ziraat Bankasının yaklaşık 7-8 yıl önce bir memuru tarafından yapılanusulsüzlüklerin yaşanmasından bu yana Çiftçilere, Esnaflara Özel şirketlerekredi vermediği ancak Siverek dışındaki diğer illerden ipotek vermek kaydıylakredi kullandırdıkları; Gerekçe olarak da Siverek İçinden aldıkları ipotekliyerlerin satışında sıkıntı yaşadıklarını beyan ettikleri söylenmektedir. Budurum Siverek'te yaşayan çiftçinin, esnafın ve faaliyet gösteren özelşirketlerin önünün kesmektedir. Ayrıca Ziraat Bankasının bu tutumu Siverekilçemize yatırım yapmak isteyen girişimci firmaların güvenini olumsuzetkilemektedir.

Bu bilgiler ışığında,

 

·        Siverek Ziraat Bankasının7-8 yıldır Siverek'teki esnafa, çiftçiye özel şirketlere kredi vermediği doğrumudur? Doğru ise gerekçesi nedir?

·        7-8 yılönce yaşandığı söylenen usulsüzlük hangi boyuttadır? Ondan sonra krediverilmemesinin yaşanan usulsüzlükle bağlantısı var mıdır? Varsa ne gibi birbağlantıdır?

·        Siverek sınırlarıiçersinden gösterilen ipoteğin bankanızca kabul edilmediği, farklı illerdengösterilen ipoteğin kabul edildiği doğru mudur? Doğru ise bunun gerekçesinedir?

·        Siverek ilçesindeki diğerbankalarda da böyle bir uygulama var mıdır? Varsa gerekçeleri nelerdir?

·        Türkiye genelindeki Ziraatbankaları veya diğer bankalarda böyle bir uygulama var mıdır?Varsa il ve ilçe bazında dökümü nasıldır?

·        Siverek içinden ipotek kabuletmeme sebebinin satışında sıkıntı yaşandığı gerekçesininsunulduğu doğru mudur? Doğru ise bunu nasıl açıklarsınız?

·        Siverek halkınınyaşadığı bu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda yapmayı düşündüğünüz birçalışma var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

 

 

MHP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN KONUYLA İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMADAŞÖYLE DENİLDİ.

 

Siverek'teyaptıgımız esnaf ziyaretlerimizde esnaflarımız ve çiftçilerimizin ZiraatBankasının  kendilerine kredivermediklerini  Sivereklilere yönelik  yaptırımlar uyguladıklarını bu konuda aşırıderecede magdur oldukları dile getirdiler.

Büyükbir hassasiyetle ilgilenecegimi söyledigim bu konu hakkında  gerekli incelemeler yapıldıktan sonra konuyugenel merkezimize iletip bu magduriyetin ortadan kalkması için parti olarakmücadelemizi verme hususunda çalışmalar başlatıldı.

GenelBaşkanımız Dr.Devlet Bahçeli nin talimatları ile bizzat MHP Genel Başkan YardımcımızProf.Dr.Edip Semih Yalçın tarafından Siverek halkımızın büyük ve önemlisorunlarından olan ziraat bankası ile ilgili soru önergemizi bizzat BaşbakanSayın Ahmet Davutoğlu'nun cevapladırması hususunda  verilmiştir.

MHPSiverek İlçe Başkanı olarak Genel Başkanımız Sn.Dr.Devlet BAHÇELİ ve Genel Başkan Yar.Sn.Edip Semih YALÇIN a teşekkür edersaygılarımı sunarım.

Bilinmelidirki Partimiz her zaman çiftçimizin,esnafımızın,buhaksızlıklar konusunda her zaman yanındadır...

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER