Şanlıurfa Endemik Bitkileri ve Önemli Hayvanları ile Tanışıyor

Şanlıurfa'daki endemik bitki ve hayvan türlerinin korunması ve yasal olmayan ticaretin önlenmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması

 Şanlıurfa Endemik Bitkileri ve Önemli Hayvanları ile Tanışıyor
Şanlıurfa'daki endemik bitki ve hayvan türlerinin korunması ve yasal olmayan ticaretin önlenmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amacıyla bilinçlendirme projesi başlatıldı Şanlıurfa'daki yöreye özgü bitki ve hayvan türlerinin korunması ve yasal olmayan ticaretin önlenmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amacıyla bilinçlendirme projesi başlatıldı. Proje Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Anadolu Doğa ve Kültür Koruma Kooperatifi tarafından uygulanıyor.

Şanlıurfa'daki yöreye özgü bitki ve önemli hayvan türleri konusunda geniş çaplı bilinçlendirme çalışması il genelinde başlatılıyor. Toplam süresi 6 ay olan proje kapsamında resmi kurum, üniversite, STK temsilcileri ile köy muhtarları için bir dizi eğitim etkinliği düzenlenecek. Şanlıurfa'nın nadide bitkilerinden Mezopotamya Sümbülü, Peygamber Çiçeği, Binbirdelik Otu, Sığır Kuyruğu ve Tarla Sarmaşığı ile Ceylan, Çizgili Sırtlan, Fırat Kaplumbağası, Kelaynak ve Çöl Varanı için hazırlanan poster ve broşürler dağıtılacaktır.

-EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI 15-19 EKİM'DE-


Orman ve Su İşleri Bakanlığı adına, 15. Bölge Müdürlüğü Şanlıurfa Şube Müdürü Mehmet Emin Okkaş, belirlenen bitki ve hayvan türlerinin korunmasına katkı sağlamak için 15-19 Ekim tarihlerinde düzenlenecek eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına tüm paydaşları davet ederek, "Bu proje ile Şanlıurfa'nın biyoçeşitlilik zenginliğinin ülke düzeyinde tanıtılması sağlanarak, yöre halkı bu türler hakkında bilgi sahibi olacak ve türlerin korunmasında yardımcı olacaklardır" dedi.

Proje kapsamında, ilk gün kurum temsilcileri ve Merkez ilçesi muhtarları için, ikinci gün Birecik ve Halfeti muhtarları için eğitim düzenlenecek. Projenin üçüncü günündeyse Akçakale merkez muhtarları, Harran merkez muhtarları ve Şanlıurfa merkez muhtarları için eğitim gerçekleştirilecek. Projenin dördüncü ve beşinci gününde Siverek ve Viranşehir ilçelerine köy bilgilendirme ziyaretleri yapılacak.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER