İlçe Müftülüğünün Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Siverek İlçe Müftülüğü tarafından kutlu doğum programı düzenlendi....

 İlçe Müftülüğünün Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
Siverek İlçesinde kutlu doğum haftası kapsamında Siverek Müftülüğü tarafından İlçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlenen programla kutlandı.

      Düzenlenen programa Siverek İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Celil Abuzer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yapıcı, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Çetin, İlçe Halk Kütüphane Müdürü Ali Lale ve çok sayıda vatandaş katıldı.
      Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar Kutlu Doğum haftası kapsamında yapılan etkinlikler ile ilgili bilgi verdi ve şunları kaydetti. "Sahabeler Peygamber efendimizin sohbetlerinde efendimiz üç defa "Din samimiyettir" dedi. Sahabeler kime karşı samimiyet dediğinde ise Peygamber efendimiz Allah'a karşı, Peygamberine ve tüm Müslümanlara karşı samimiyettir" dedi. Hakikaten bugün baktığınızda samimiyet her şeyin önünde gelmektedir. Bugün yaptığımız bir işi samimi bir şekilde yapıyorsak eğer bunda öncelik olarak kendimize karşı samimi olmamız gerekmektedir. İşte bu sebeple Peygamber Efendimizin bu dediğinden yola çıkarak hafta boyunca Dinde samimiyet konusunu işleyeceğiz" dedi.

      İlçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar'ın konuşmasının ardından Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Celil Abuzer "Dinde Samimiyet" konulu konferans verdiği konferansta şunları kaydetti" Peygamber efendimizin ve sahabelerin hayatından örnekler sunan Doç.Dr. Celil Abuzer şunları kaydetti. "Efendimizi anlamaya ve onun nurundan istifade etmeye çalışıyoruz. Kutlu doğum haftaları da bunun için vesile. Biz efendimizi anlamaya muhtacız yeniden onda dönmeye muhtacız Dünya onun getirdiği nuru özlüyor. Bakın çevrenizde olan olaylara bakın ve bunların nedenlerine batlınızda çözümünün efendimizde olduğunu görüyoruz. Bir şey mutlak zikredildiği zaman kemale eriyormuş. İnsan ismine laik gerçek insan Hz. Muhammed (sav)'dir. Bizler onu ne kadar hayatımıza katarsak işte o ölçüde insanız. Allah teala şöyle buyuruyor "Muhakkak ki Allahın resulünde sizin için güzel örnekler vardır" Allah-u teala adeta Hz. Peygamberi bize rol model olarak sunmuştur. Yani sizi dünya'ya gönderiyorum ve sizi yolunuzu şaşırmayasınız diye size bir örnek gönderiyorum oda Hz. Peygamber (sav)'dir demektedir. Onu ne kadar aile hayatına, iş hayatına, dostluklara ne kadar yansıtırsanız işte o derecede insansınız. Bugün Müslüman coğrafyası olarak Hz. Muhammed (sav)'in bize öğrettiklerini unutmuş durumdayız. Evet ne yazık ki bizlere unutturdular. Ve şükürler olsun ki yavaş yavaş tekrardan ona dönüyoruz. Bugünleri yad edebiliyorsak ve salonları onu dinlemek için dolduruyorsak buda onu tekrar öğrenmeye ve ona ne kadar muhtaç olduğumuzun işaretidir" dedi.

     Konuşmasının devamında Peygamber efendimizin ve sahabelerin hayatından örneklere veren Doç.Dr. Celil Abuzer dinin samimiyet üzerine kurulu olduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Konferans daha sonra Sema İlahı gurubun okuduğu ilahilerle son buldu.



Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER